Eksamener
Hudpleieskolen

Her er noen av våre studenter som vi selvsagt er så stolte av :-)

Hudpleier:

Hudpleieyrket er svært variert og stiller store krav til utøverens faglige kvalifikasjoner. Arbeidsoppgavene varierer fra legging av make­up til pleie av spesielle medisinske plager og sykdommer.

Hudpleieutdannelsen er et komprimert fulltidsstudium som går over to semestre (1 år). Skolen følger de offentlige læreplanene i programfagene for VG2 og VG3 Hudpleier. Det blir undervist i fagene Helsefremmende arbeid (dermatologi, miljølære, sykdomslære), Kommunikasjon og samhandling (service- og etikk, bedriftslære, klientpsykologi) og Yrkesutøvelse (hudpleiefag, apparat- og produktlære, manikyr & pedikyr, makeup og fargelære, kroppsbehandlinger & spa), m.m.

Skolen arbeider blant annet med økologisk hudpleie og makeup, MARIA ÅKERBERG fra svenske Dermanord AB og den tyske kvalitetshudpleieserien ROSA GRAF som også leverer salongutstyr til hudpleiemarkedet.

Aktuelle arbeidssteder etter endt utdannelse:

• Hud- og fotpleieinstitutter

• Spa og hotell

• Parfymeri, apotek,

• Helse- og serviceinstitusjoner

• Egen salong

Fotterapeut:

Fotterapifaget gir en helsefaglig opplæring som krever evne til selvstendig vurdering og behandling av ulike former for fotproblemer og fotlidelser, hos friske mennesker og hos mennesker med fysiske og psykiske funksjonshemninger.

Fotterapeututdannelsen er et komprimert fulltidsstudium som går over to semestre (1 år). Skolen følger de offentlige læreplanene i programfagene for VG2 og VG3 Fotterapi. Etter bestått eksamen, kan det søkes om offentlig godkjenning som fotterapeut (autorisasjon).

Fotterapeutens arbeidsoppgaver vil være å informere og veilede, drive forebygging, habilitering og rehabilitering, lage avlastninger for å forebygge fotlidelser, utføre fotbehandling og forsøke å tilpasse fotterapifaget etter samfunnets behov.

Arbeidssituasjonen er selvstendig og gir mulighet til å drive egen virksomhet. Yrket krever nær kontakt med andre mennesker og det settes store krav til holdninger, ferdigheter og kunnskaper i faget. Fotterapeuten har en naturlig plass i forebyggende og behandlende helsearbeid hvor det er viktig å samarbeide med andre yrkesgrupper.

Aktuelle arbeidssteder etter endt utdannelse:

• Skolehelsetjenesten

• Innen idrett

• Åpen omsorg

• Fotterapiklinikker

• Innen diabetesomsorg, tilknyttet diabetesgrupper

• Somatisk sykehus

• Somatisk og psykiatriske sykehjem

LÆRERKRAFT:

Bergen Hudpleieskole har kvalifiserte lærere med flere års relevant bakgrunn og praksis fra hudpleiefaget, undervisning, dermatologi, kosmetisk kemi, sykepleie, fotterapi, kommunikasjon og økonomi.

hudpleierskolen
hudpleieskolen.no Isaksen AS Bodoni Hus