man. 19. aug.

|

Bergen Hudpleieskole

Hudterapeut, VG2 & VG3 fulltid(19)

Bli hudterapeut på 1 år! Kr 48.000,- pr. semester.

Registreringen er lukket
Se andre utdannelser
Hudterapeut, VG2 & VG3 fulltid(19)

Tid og sted

19. aug. 2019, 10:00

Bergen Hudpleieskole, Kokstadflaten 19a, Kokstad, Norge

Om studiet

Bergen Hudpleieskole tilbyr en fulltidsutdanning som går over 2. semester (1 år). Undervisning foregår hver dag fra ca kl 09.00 til kl 15.00. Det er satt av tid til en lesedag/egenøving i uken(fredag). Skolen følger den offentlige fagplanen for Studieretning Helse og Oppvekstfag: VG2 og VG3 Hudpleier.

Det blir undervist i fagene Helsefremmende arbeid (dermatologi, miljølære, sykdomslære), Kommunikasjon og samhandling (service- og etikk, bedriftslære) og Yrkesutøvelse (hudpleiefag, apparat- og produktlære, fotpleie, makeup og fargelære).

Hudpleieryrket er svært variert og stiller store krav til utøverens faglige kvalifikasjoner. Arbeidsoppgavene varierer fra legging av make-up til pleie av spesielle medisinske plager og sykdommer. Yrket krever nær kontakt med andre mennesker og det er derfor viktig at elevene har de riktige personlige egenskaper for yrket.

Dette stiller også krav til utdanningen. Bergen Hudpleieskole har kvalifiserte lærere med forskjellig bakgrunn i som f.eks. hudpleiefaget, undervisning, dermatologi, kosmetisk kjemi, sykepleie, fotterapi, kommunikasjon, økonomi og aktiv yrkeserfaring.

Eksamener og vitnemål:

Det avlegges 3 skriftlige og en praktisk og teoretisk tverrfaglig eksamen i VG2 fagene etter første semester og i VG3 fagene etter andre semester. Det er også innleveringsoppgaver gjennom året og kortere kurs med diplom. Alle eksamenene avlegges som privatist ved Hordaland Fylkeskommune.

Opptakskrav:

For å kunne begynne på Bergen Hudpleieskole kreves norsk grunnskole eller tilsvarende. Det anbefales å ha relevant studie/erfaring innen helse som kan hjelpe eleven i hudpleiestudiet. Du må også være over 18 år. Kvalifiserte søkere blir kontaktet før opptak. Vi har begrenset med elevplasser.

Kostnader:

Påmeldingsavgift kr 3.500,-, betales innen 14 dager etter innvilget plass.

Semesteravgift kr 48.000,- x2, belastes ved oppstart hvert semester.

Oppmelding til eksamen etter HFK satser for privatist, frister i september og februar.

Uniform, bøker og produkter til bruk i undervisning er inkludert.

Lånekassen:

Utdanningen er godkjent av Lånekassen, du finner søknad til støtte under Høyere og annen utdanning, Bergen Hudpleieskole.

Aktuelle arbeidssteder etter endt utdanning:

Hudpleieinstitutter, Spa og hotell, parfymeri, apotek, helse- og serviceinstitusjoner, egen salong, salg- og markedsføring, media, film og teater, m.m.